Klanten weigeren is soms beter

Anderzijds kan zich ook de situatie voordoen dat het voor de onderneming loont om een potentiële klant af te slaan in plaats van te accepteren.

Het beleid van dure segment fitnesscentra is bijvoorbeeld in zijn algemeenheid niet afgestemd op bodybuilders. Bodybuilders zijn super gedreven en normaliter niet op zoek naar een fitnesscentrum waar veel begeleiding aanwezig is. Een low budget fitnesscentrum waarin alle mogelijke trainingsfaciliteiten aanwezig zijn, is voor hen de perfect place to be. Daarom is het belangrijk om als fitnesscentrum te weten wie je doelgroep is en wie niet.

In het verleden deden ondernemers van fitnesscentra grote investeringen in de aanschaf van fitnessapparatuur. De visie hierbij was om nieuwe leden te krijgen en te behouden door te waarborgen dat de fitnessapparatuur aansloot op de doelgroep. Er werd verwacht dat de klanten dan vanzelf zouden komen. Maar om klanten ook echt te binden, moet je van goede huize komen; je moet vanuit het oogpunt van de klant kunnen denken. Een ondernemer moet beseffen dat diverse klanten om uiteenlopende redenen aan fitness doen en daarmee ook uiteenlopende verwachtingen en behoeften hebben ten aanzien van hun sportcentrum.

Het moraal van dit verhaal luidt: het is van essentieel belang om te weten wat de wensen en behoeften zijn van het type klant dat uw fitnesscentrum aantrekt of juist wil aantrekken. Klantenbinding begint namelijk bij klanteninzicht! Als je iedereen wilt bedienen, dan bedien je niemand.

nl_NL

Gebeld worden?

Bel ons

Onze werktijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 uur tot 17:00 uur

Na sluitingstijd

Mail ons: info@sgmconsultancy.com